Informatie Coronavirus

We werken er hard aan om de informatie op onze site zo snel en volledig mogelijk bijgewerkt te hebben. Laatste update: 20 september 2022.

Sinds de start van de corona-pandemie in het voorjaar van 2020 heeft de overheid diverse maatregelen genomen om de verspreiding ervan te beperken. Een aantal van deze maatregelen had (veel) impact op de economie en het bedrijfsleven en daarom zijn er verschillende financiële regelingen voor ondernemers opgezet. De economie herstelt zich weer en daarom is besloten dat per 1 oktober de regelingen zullen stoppen. Tijdens de persconferentie van 12 november maakte het kabinet nieuwe maatregelen bekend. Er komt er financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door deze nieuwe coronamaatregelen. Lees hier meer over die regelingen.

Voor u, als Friese ondernemer, hebben wij op deze pagina alle landelijke, provinciale en gemeentelijke regelingen op een rij gezet. Bij elke regeling hebben we genoemd of deze relevant is voor u als mkb’er met personeel en/of zzp’er. Heeft u andere vragen over de impact van Corona op uw bedrijf? Kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen.

Steunpakketten

  • 20 september: Uitstel belastingschuld – Het wordt voor sommige ondernemers mogelijk om de aflossingstermijn van de coronabelastingschuld te verlengen van 5 naar 7 jaar. Het gaat hierbij om in de kern gezonde ondernemingen met een schuld van meer dan € 10.000. Het kabinet herkent dat de nood bij sommige mkb-bedrijven met belastingschulden hoog is en wil hiermee in de kern gezonde ondernemingen lucht geven door de aflossingstermijn te verlengen. Ook wordt het mogelijk voor ondernemers om eenmalig een betaalpauze van drie maanden in te lassen en om per kwartaal te betalen in plaats van per maand.
  • 1 juli: Meer flexibiliteit bij aflossen belastingschuld – Het kabinet heeft enkele wijzigingen gedaan in de aflossingsregeling, zodat tegemoetgekomen wordt aan de problemen van de in de kern gezonde ondernemers. [verwerkt onder Steunpakket Q4 2021 en Q1 2022 – Belastingen]
  • 15 juni: Startersregeling Q4 2021 en Q1 2022 – vanaf 7 juni zijn de Startersregelingen (gebaseerd op de TVL) aan te vragen, voor ondernemers die gestart zijn tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021. [verwerkt onder “Steunpakket Q4 2021 en Q1 2022 en TVL-pagina]
  • 1 februari: Aanpassingen steunpakket Q4 2021 en Q1 2022 – Eind januari zijn er enkele wijzigingen en aanpassingen doorgevoerd in de steunpakketten, onder andere in de NOW Q1 2022, TVL Q4 2021, de belastingmaatregelen en de regelingen voor de culturele sector. [verwerkt onder “Steunpakket Q4 2021 en Q1 2022, TVL-pagina en NOW-pagina]

Steunpakketten

Dit overzicht is gemaakt voor (MKB)ondernemers in Friesland. Veel regelingen m.b.t. het Corona-virus zijn in hoofdlijnen bekend maar zijn ook aan verandering onderhevig. Ondanks dat dit zorgvuldig is opgesteld en er gebruik gemaakt is van officiële bronnen kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.

Menu

Social