Extra daadkracht voor de industriële sector

Ynbusiness heeft 3 specialisten in het veld lopen om bedrijven en ondernemers in de industriële sector een stap verder te helpen. Maar hebben zij die hulp ook echt nodig? Jazeker, want de industrie is een belangrijke werkgever in Noord-Nederland en staat voor een aantal uitdagingen. De vraag naar industriële producten neemt toe. Tegelijkertijd blijft het […]

“Ik dacht, we zijn die aardappel aan het vermoorden”

Nadat de broers Folmer en Bjorn Andringa in 2003 het stokje van hun vader overnamen, groeide FZ Organic uit Wolvega hard. Dankzij de ideeën van Folmer en Bjorn werd het bedrijf een internationale speler in de biologische voedingssector. En dat ondanks recente tegenslagen, zoals de dure bakolie en de torenhoge gasprijzen. We bezochten de Friese […]

De Stille Boot in Heeg

‘Hoe gaan we onze groei financieren?’ Vanaf de tweede verdieping van zijn gloednieuwe pand in Heeg kijkt Anton van Wijk uit over de jachtwerven en bootverhuurders van het watersportdorp. Zijn bedrijf, De Stille Boot, heeft een duidelijk doel: iedereen aan de elektrische motor. Maar dat kost tijd. En geld.  In 2006 begon Van Wijk in […]

De wereld over met Friese biologische kaas: wat is wijsheid?

Na een interessante carrière bij FrieslandCampina om onder andere Milk & Fruit internationaal te vermarkten, kriebelde het ondernemersbloed bij Wietske Borger. In 2008 opende zij haar eerste kaaswinkel in Sloten. In 2009 volgt de tweede winkel in Joure en gaat ze ook online. Haar webshop Kaaspakket.com werd zo succesvol, dat zij in 2014 besluit om […]

“Hoe krijg je suikerbrood de grens over?”

Ynbusiness staat aan basis van top innovatie “Suikerbrood is een prachtig product, maar het verandert nooit en het gaat zelden over de grens.” Gedeputeerde Sander de Rouwe heeft de ondernemers in Fryslân flink uitgedaagd met deze beschrijving van de Friese economie. Hij wil dat ze hun grenzen over gaan. Letterlijk én figuurlijk. Dennis Carton (Ynbusiness): […]

“Hoe realiseren wij omzetgroei met e-learnings op maat voor ondernemers?”

Digitale gastvrijheid Marjan Soepboer (sectorspecialist Recreatie en Toerisme Ynbusiness) heeft Sjoerd Bakker en Henrica  Brijder van Blue-C uit Heerenveen een stap verder geholpen met hun bedrijf. Ze hebben een e-learning formule ontwikkeld voor personeel in de gastvrijheidsbranche. In een geavanceerde, persoonlijke online leeromgeving leert men meer over warenkennis in de keuken, etiquette, serveren, etc. Verkopen […]

“Wij willen onderzoeken of efficiëntie mogelijk is door bewerkingen samen te voegen.”

Niet tegen elke prijs Jan Volker (directeur Nedcam Heerenveen): “Nedcam realiseert modellen, prototypes en complete producten op basis van digitale 2D- en 3D-ontwerpen met grote nauwkeurigheid en afmetingen tot 30 meter lengte. Wij maken hierbij gebruik van een hoogwaardig machinepark met vijf-assige CNC-machines. Ons productieproces bestaat uit een aantal stappen die tijd vergen en voor […]

“Ik wil meer doen met selectieve smaaksturing, maar hoe pak je zoiets aan?”

Selectieve smaaksturing: ontbijt met extra’s Elsbeth Duvergé (eigenaar bedrijf Tante Luus): ‘Ik ontwikkel, produceer en verkoop diverse granola-varianten. Dit is een ontbijt-“plus”-product van geroosterde granen, noten, zaden en/of pitten. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en tijdens de smaakmarkt bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek kreeg ik meer te horen over selectieve smaaksturing. Daar […]

“Ik wil omzet bestendigen en risico’s spreiden om de Internationale markt op te gaan. Waar vind ik een commercieel persoon die mij helpt?”

Talent = speld in een hooiberg? Internationaal accountmanager, aanjager van new business, wereldveroveraar: geef het maar een creatieve naam. Maar een geschikt iemand vinden die jouw kerstsferen over de landsgrenzen brengt naar een B2B markt en omzet binnen haalt, is niet eenvoudig. Daarom pakte Adelien Zwaan, directeur/eigenaar van PeHa uit Sneek het anders aan. “Nederland […]

Menu

Social