Pilot van Ynbusiness

“Hoe krijg je suikerbrood de grens over?”

Ynbusiness staat aan basis van top innovatie

“Suikerbrood is een prachtig product, maar het verandert nooit en het gaat zelden over de grens.” Gedeputeerde Sander de Rouwe heeft de ondernemers in Fryslân flink uitgedaagd met deze beschrijving van de Friese economie. Hij wil dat ze hun grenzen over gaan. Letterlijk én figuurlijk. Dennis Carton (Ynbusiness): “Omdat wij wel van een uitdaging houden, gingen we meteen op onderzoek uit. Hoe krijg je suikerbrood de grens over?

Fuort mei de sûker!

Als je inzicht hebt in oorzaken, kun je ook op zoek gaan naar oplossingen. Dennis Carton: “Normaal gesproken werken wij vanuit de vraag van de ondernemer. Deze uitdaging die wij zelf zijn aangegaan, is daarop een uitzondering. We wilden hiermee aantonen dat je door te verbinden, sneller kunt innoveren.” Op basis van het vooronderzoek, leek de markt klaar voor een suikervrije variant.

De eerste bestellingen zijn binnen

Dennis bracht Royal Steensma – grootmacht in bakkerijgrondstoffen – in contact met Bakkerij Schaafsma uit Franeker. Zij sloegen de handen ineen om te werken aan een nieuw product: Suikervrij Suikerbrood. De oplossing vonden ze in cichorei, een plant die zorgt voor een suikerachtige structuur, maar veel vezels bevat. Het resultaat? Een brood dat amper te onderscheiden is van originele Sûkerbôle. En het mooie is; de eerste buitenlandse bestellingen zijn inmiddels binnen. Eat that, Sander de Rouwe! Letterlijk dan.

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Bent u benieuwd of de sectorspecialisten van Ynbusiness u kunnen helpen bij een innovatie die alle grenzen overschrijdt? Of heeft u een bedrijfsmatig vraagstuk waar u tegenaan loopt? Als u onderstaand formulier invult, maken we een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek. Wij versterken graag de schakels in uw keten!

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social