Blue-C te Heerenveen

“Hoe realiseren wij omzetgroei met e-learnings op maat voor ondernemers?”

Digitale gastvrijheid

Marjan Soepboer (sectorspecialist Recreatie en Toerisme Ynbusiness) heeft Sjoerd Bakker en Henrica  Brijder van Blue-C uit Heerenveen een stap verder geholpen met hun bedrijf. Ze hebben een e-learning formule ontwikkeld voor personeel in de gastvrijheidsbranche. In een geavanceerde, persoonlijke online leeromgeving leert men meer over warenkennis in de keuken, etiquette, serveren, etc.

Verkopen = zorgen voor betaalbare relevantie

Hun prangende vraagstuk was hoe zij omzetgroei konden realiseren. Ze maakten elke e-learning op maat voor de ondernemers. Marjan schoof aan om met hun mee te denken over het business model. Na een aantal kritische vragen van Marjan, bleek dat er een groot gat was tussen het product en de gehele doelgroep. Aan maatwerk hing namelijk een prijskaartje die niet elke ondernemer uit de sector zich kon veroorloven.

Maatwerk na de basis

Sjoerd Bakker:  “Marjan zit met al haar kennis en kunde midden in de horeca wereld en weet daarom precies wat er speelt. Ze heeft met die kennis ons een richting uit weten te sturen, waarmee ons aanbod veel beter aansluit op de vraag vanuit de markt.”

Marjan heeft hun geholpen om te bepalen welke onderdelen in de basis e-learning moesten worden opgenomen. Sjoerd en Henrica hebben intussen hun e-learning formule aangepast. Het sluit nu beter aan bij de behoefte van de ondernemers. Er staat nu een Basismodel e-learning, met nog steeds de mogelijkheid om modules op maat uit te werken, zoals de eigen tafelschikking van het bedrijf. Dit is vrij recent doorgevoerd, maar de eerste reacties vanuit de markt duiden op een groei van zijn omzet.

 “Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Eén zo’n belangrijke schakel is de innovatiekracht. Dat is een thema waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met Dennis Carton voor een vrijblijvend gesprek.

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social