Granolaproducent Tante Luus

“Ik wil meer doen met selectieve smaaksturing, maar hoe pak je zoiets aan?”

Selectieve smaaksturing: ontbijt met extra’s

Elsbeth Duvergé (eigenaar bedrijf Tante Luus): ‘Ik ontwikkel, produceer en verkoop diverse granola-varianten. Dit is een ontbijt-“plus”-product van geroosterde granen, noten, zaden en/of pitten. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en tijdens de smaakmarkt bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek kreeg ik meer te horen over selectieve smaaksturing. Daar wilde ik meer mee doen, maar hoe pak je zoiets aan? Daarnaast ben ik op een punt gekomen om een aantal strategische keuzes te maken en hier zoek ik hulp bij hoe dit het best aan te pakken.

Samen strategie omzetten in daadkracht

Saskia van Gend, sectorspecialist AgriFood bij Ynbusiness, attendeerde Duvergé op het lopende Personalised Food project en vertelde over het doel hier van. “Hier werd ik erg enthousiast van. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden om samen te werken met de partijen in dit project of wellicht ook deel uit te kunnen maken als partner in het project. Dit traject heeft TCNN, leadpartner van het project, opgepakt en recent heeft Robin van Wakeren, huidige projectmanager, ervoor gezorgd dat ik als partner ook kan participeren in dit project om samen met de anderen kennis te delen en nieuwe producten te ontwikkelen.” Saskia heeft Elsbeth ook doorverwezen naar Arjen Rusticus (REO), een ervaren ondernemer die betrokken is bij Ynbusiness. “Met hem heb ik kunnen sparren over mijn te maken strategische keuzes. Dit was een erg goed gesprek. Vooral omdat hij als ondernemer met hands-on vragen en adviezen kwam.”

Iedereen verdient “een Saskia”

“In mijn optiek verdient iedere ondernemer “een Saskia”. Iemand die kritische vragen stelt en aan de hand van de antwoorden op die vragen haar netwerk op de juiste manier inzet om de ondernemer weer een stapje verder te krijgen. Door hulp te vragen merk ik dat ik ineens anders met mijn bedrijf omga. Het lijkt of er ineens nog meer dingen op mijn pad komen, waar ik enorm veel energie uit haal. Door gesprekken met de partners in het project merk ik dat ik veel kennis en ervaring heb die ik kan delen. Daarnaast ben ik benaderd door groothandel Vipam International, die mijn granola’s ook in het assortiment heeft, om een deel van het accountmanagement te doen in Noord-Nederland.”

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Eén zo’n belangrijke schakel is de innovatiekracht. Dat is een thema waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met een van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Henk Split

Sectorspecialist Retail & Themaspecialist Circulair

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social