Geomares Marketing

“Internationalisering bood ons de kansen die we wilden pakken tijdens de coronacrisis, mede dankzij Ynbusiness.”

Durk Haarsma, Director of Strategy & Business Development van Geomares, werd gebeld door Wessel de Vries van Ynbusiness. Of hij behoefte had om eens te sparren over het ondernemerschap met een onafhankelijk iemand van Ynbusiness. Durk: “Ynbusiness heeft ons niet alleen goed, maar ook op een prettige wijze geholpen. Ik raad iedere ondernemer aan om contact met hen te leggen.”

Het telefoontje van Wessel de Vries, Themaspecialist Internationaal Ondernemen, kwam in 2018. “Hoewel we niet tegen issues aanliepen, heb ik Wessel wel uitgenodigd voor een gesprek. Ik ben een voorstander van samenwerking en naar elkaar luisteren. Die ambitie herkende ik bij Ynbusiness.”
Wessel: “Bij zo’n eerste kennismakingsgesprek zijn er standaard vijf thema’s die we de revue laten passeren, waaronder internationaal ondernemen en financiering.” Durk: “Wessel stelde goede vragen die me dwongen zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Wat me ook aansprak was de oprechte betrokkenheid. Toen de coronacrisis uitbrak waren het Wessel en ook Arjen Schol (Themaspecialist Financiering bij Ynbusiness), die als eersten informeerden hoe het ging; of ze nog iets konden betekenen. Daarop heb ik ze onder andere gevraagd of zij hun kennis over Corona regelingen en internationaal ondernemen wilden delen met mijn collega-ondernemers bij de Vereniging van Bedrijven Lemmer. We wilden als ondernemers samen die lastige periode doorstaan door niet bij de pakken neer te zitten. Internationalisering bood ons kansen die we wilden pakken.

Geomares 1

Financiële ondersteuning

“De ervaring met Wessel had indruk gemaakt, dus dachten we direct aan hem toen we destijds, nog voor Corona, onze internationale activiteiten wilden uitbreiden. Via hem kwamen we in contact met Arjen Schol, Themaspecialist Financiering bij Ynbusiness. Zijn kennis en inzichten, met name op het gebied van financieringsmogelijkheden en subsidieregelingen, hebben ons erg geholpen. In 2020 hebben we mede dankzij zijn hulp financiële ondersteuning aangevraagd voor de vertaling van onze website en de aanname van een nieuwe exportmedewerker.”

Leren van multinationals met EMS

Arjen bracht Durk vervolgens in contact met het Entrepreneur Mentoring Service (EMS). Dit initiatief van het Innovatiepact Fryslân koppelt een ondernemer aan meerdere ervaren mentoren uit het bedrijfsleven. “In Friesland zijn prachtige bedrijven gevestigd die nationaal en internationaal van grote betekenis zijn. Het EMS biedt MKB-ondernemers die willen groeien de kans om van hen te leren.”

Goede probleemanalyse

Arjen: “We zijn sparringpartner en helpen tot een goede probleemanalyse te komen. Daarna maken we hen wegwijs in het netwerk van onder andere zakelijke dienstverleners. We bieden zeg maar een soort van eerstelijnshulp. De ondernemer gaat vervolgens zelf op pad. Het is tegelijkertijd niet zo dat we alleen maar iets ‘over de schutting gooien’. We blijven betrokken.”

Wilt u ook sparren met een onafhankelijk iemand, om een andere invalshoek te verkrijgen op uw bedrijfsactiviteiten? Neem dan contact op met een van onze specialisten. In één kosteloos gesprek zetten zij u niet alleen aan het denken, maar ook in beweging.

Wessel de Vries

Themaspecialist Internationaal Ondernemen

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social