Nedcam te Heerenveen

“Wij willen onderzoeken of efficiëntie mogelijk is door bewerkingen samen te voegen.”

Niet tegen elke prijs

Jan Volker (directeur Nedcam Heerenveen): “Nedcam realiseert modellen, prototypes en complete producten op basis van digitale 2D- en 3D-ontwerpen met grote nauwkeurigheid en afmetingen tot 30 meter lengte. Wij maken hierbij gebruik van een hoogwaardig machinepark met vijf-assige CNC-machines. Ons productieproces bestaat uit een aantal stappen die tijd vergen en voor ons een kostbare aangelegenheid zijn. Wij wilden onderzoeken of we efficiency konden realiseren, door bepaalde bewerkingen samen te voegen. Hiermee hebben we de doorlooptijd verkort en de kostprijs verlaagt.”

Inkaderen van het plan

Dennis Carton (sectorspecialist Industrie): “Met de ervaring die we als Ynbusiness hebben met innovatie en onderzoek in de industriële sector, hebben we Nedcam geholpen met de opzet van het onderzoek: kaders, doelstelling, benodigde inzet, etc. Vervolgens hebben we TCNN geïntroduceerd die Nedcam heeft ondersteund bij het opstellen van het innovatieplan, de uitwerking van de begroting en de opzet van de subsidieaanvraag.

Smeerolie

Niet alleen machines moeten gesmeerd worden, ook processen. Het betrof een complexe subsidie aanvraag waar veel interventie en kennisuitwisseling tussen partijen voor nodig was om tot een besluit te komen. Ynbusiness heeft druk op haar netwerk gezet om het soms vastgelopen proces weer vlot te trekken. Inmiddels is de subsidie toegekend en is het project van start gegaan.

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Eén zo’n belangrijke schakel is de innovatiekracht. Dat is een thema waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand  over wil sparren? Neem dan contact op met Dennis Carton voor een vrijblijvend gesprek.

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social