Producent Nedersolutions-BrIInt

“Zonder de hulp van Arjen van Ynbusiness had ik in subsidieland door de bomen het bos niet meer gezien.”

Nedersolutions-Brllnt brengt onder het merk Brllnt eco-nano coatings op de B2B markt die geschikt zijn voor de bescherming van metaal, hout, industriële vloeren en diverse andere oppervlaktes. Een waterval aan woorden, met vuur gebracht, komt je tegemoet zodra je aan Paul van de Boogaard vraagt waarom hij zijn bedrijf is gestart. In het kort komt het erop neer dat hij bezig is met het verduurzamen van het hele spoor van behoud van materialen met eco-nano coatings, van reiniging tot het aanbrengen van de coating. Dat is geen eenvoudige taak die hij als ondernemer op zich heeft genomen.

Geen halve oplossingen meer

Paul van de Boogaard, afgestudeerd in polymeerchemie en materiaalkunde en eigenaar van Nedersolutions-Brllnt: “Onze ambitie is dat de markt stopt met het aanbieden van halve oplossingen. Mondiaal gezien is 80% van de in de B2B gebruikte verven nog oplosmiddelhoudend. Die andere 20% noemt men watergedragen, maar ze bevatten nog oplosmiddel, slechts 2% is namelijk écht oplosmiddel-vrij en wordt (soms) CO2-uitstootvrij geproduceerd. En de watergedragen coatings die nu verkocht worden, worden voor een hogere prijs verkocht. Zie ze maar als bio-wortelen of scharrelkippen. De andere zijn wel beter, maar niet goed genoeg. Dat aandeel willen wij vergroten.” Maar Paul wordt ook door een menselijke kracht gedreven. In China zag hij onder welke omstandigheden jonge vrouwen grote turbines aan het reinigen waren, een handeling die voor het coaten gedaan moet worden. Hierbij werden goedkope, maar zeer kankerverwekkende stoffen gebruikt, met als beschermingsmiddel een simpel mondkapje. “Deze vrouwen halen zo hun pensioen niet. We willen ook de arbeidsomstandigheden voor arbeiders in fabrieken en daarbuiten verbeteren door introductie van wat wij toekomstbestendige reinigingsmaterialen, coatings en verven noemen, mens- en milieuvriendelijk.”

Met overtuiging

Een nobele en broodnodige ambitie, maar zonder hulp vaart niemand wel. Zo ook niet Paul. “Zonder de hulp van Arjen Schol (specialist Financiering bij Ynbusiness) had ik in subsidieland door de bomen het bos niet meer gezien. Hij hielp me door voor mijn praktische vragen, ‘dit wil ik doen’,  opties voor subsidies te geven. Door zijn hulp en introductie heb ik een financiering van de FOM gekregen. Ook hebben ze geholpen bij iets dat heel simpel lijkt, maar het niet bleek te zijn. Voor de vertaling van mijn website naar het Chinees deed ik een subsidie aanvraag. Echter de subsidieaanvraag werd in eerste instantie afgekeurd omdat de omschrijving voor de vertaalwerkzaamheden niet geheel conform de voorwaarden van de regeling was geformuleerd. Dankzij Wessel, die de provincie er van overtuigde dat de vertaling wel binnen de voorwaarden van de regeling paste, is de aanvraag toegekend.

YB_Paul van den Boogaard_MG_3910

Zo kom je nog eens ergens

Alhoewel nu de markt op slot zit door strenge quarantaine eisen, leek China een goede markt voor Nedersolutions-Brllnt om mee te starten. Ook Polen zat op slot toen Paul zijn bedrijf startte. Wessel de Vries, specialist internationaal ondernemen, heeft Paul bij verschillende contacten in het Ynbusiness netwerk geïntroduceerd. Zo bracht hij hem in contact met ZiuZ Gorredijk die ervaring heeft in China en daar met een Chinese dienstverlener werkt. Ook heeft Wessel contact met de provincie gelegd zodat Paul kon deelnemen aan een handelsmissie naar China. Maar Corona gooide roet in het eten. Inmiddels kan Paul gelukkig al wel weer naar en door Polen reizen.

Drink niet overal koffie!

Gezien alle reisbeperkingen heeft Paul nu de focus op Nederland en België gelegd. En uiteraard staat Ynbusiness hem hier ook bij. “De mensen van Ynbusiness zijn altijd snel en makkelijk bereikbaar. Dat had ik niet verwacht. Maar door hun ervaring vanuit de praktijk snappen ze mijn verhaal en uitdagingen direct. Ach, en daar hoort ook mooie koffiepraat bij. Wessel en ik weten precies in welke landen je beter thee dan koffie kunt bestellen.”

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Schakels waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Wessel de Vries

Themaspecialist Internationaal Ondernemen

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social