Talentplatvorm

“Zzp’er blijven of opschalen? Zo had ik nog veel meer vragen. Dankzij Ynbusiness kwam ik verder.”

Aldus David Toering van Talentplatvorm. “In deze krappe arbeidsmarkt waarin vacatures ‘all over the place’ zijn, neem ik de tijd om de kandidaat te leren kennen. Ik werk in de technische sector, waar de meeste kandidaten ‘blauwe’ types zijn, minder in contact met hun gevoel.” Op een authentieke manier vormt hij de loopbaancoach voor zijn kandidaten. “Ik voer gesprekken op een ander niveau om er achter te komen wie ik voor me heb en wat zijn of haar drijfveren zijn. De kandidaat heeft op dat moment de behoefte aan een nieuwe baan nog niet hardop uitgesproken. Vervolgens ga ik actief voor de kandidaat op zoek naar een gelijkwaardige match met een bedrijf, zelfs nog voor die vacatures hebben uitgebracht.”

Dit format, latent voor latent, hanteert David al sinds de start van zijn bedrijf. “Bij een selectie krijgt er maar 1 kandidaat de baan. De andere kandidaten vormen een onontgonnen goud wat ik open wil stellen voor werkgevers. Dat doe ik nu via een maandelijkse Talentalert; een nieuwsbrief met anonieme profielen van kandidaten. Maar zij moeten op elk moment kunnen grasduinen in (anonieme) profielen.” Hoe daar daadwerkelijk business van te maken, wilde hij graag verder ontwikkelen.

Business Model Innovation: stap voor stap

Is er markt voor? Wat is het verdienmodel? Kan ik het als zzp’er alleen of moet ik opschalen vanwege de ICT investering? En wil ik dat? Allemaal vragen waar David mee worstelde toen hij in contact kwam met Arjen Schol, themaspecialist Financiering bij Ynbusiness. Omdat de kern van het vraagstuk draaide om een combinatie van het Business Model en het ondernemerschapsvraagstuk zzp’er blijven of opschalen, koppelde Arjen hem aan REO Nanko Brattinga. En dat werd al snel persoonlijk. Nanko; “Als een kans zich voordoet, ben je als ondernemer meteen eager om die te verzilveren. Maar de impact van het geheel kan overweldigend zijn door de persoonlijke impact ervan.”  Samen met Nanko knipte David daarom de uitdaging op in kleine stukjes om de drempel te verlagen.

Nanko Brattinga, David Toering, Arjen Schol

Marktverkenning met de MKB Voucher

Het eerste gesprek concentreerde zich vooral op David zelf. Waar zit zijn kracht, waar wordt hij blij van, wel of geen personeel. Het tweede gesprek draaide om de ideale kandidaat, de zogenaamde persona. De vervolgstappen zijn om het concept verder aan te scherpen en te toetsen bij klanten. Om dat te begeleiden heeft hij met behulp van Arjen Schol de MKB Voucher aangevraagd. “Ik ben erg blij met de begeleiding van Ynbusiness. Zo een ervaren sparringpartner zorgt voor het overzicht bij dergelijke uitdagingen.”

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Schakels waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Arjen Schol

Themaspecialist Financiering

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social