Financiering

Welke specifieke subsidies en regelingen zijn er voor de agri-ondernemers?

De landbouw vormt een belangrijk onderdeel van de economie van Friesland. De provincie investeert in innovaties in deze sector, om te groeien naar een duurzaam en leefbaar platteland. Er zijn verschillende regelingen die het Noorden, de provincie en de overheid hiervoor ter beschikking stellen. Die zijn gericht zowel op de primaire sector als op de aanpalende agri-business.

JOLA: regeling voor jonge boeren is verlengd

Eén van die regelingen voor de primaire sector is de JOLA. Jonge boeren kunnen tot €20.000 euro krijgen voor investeringen in de verduurzaming van hun bedrijven. Het aanvragen van deze regeling is verlengd en mogelijk tot en met 18 december 2020.

De JOLA regeling in het kort: Bent u landbouwer en jonger dan 41 jaar en wilt u duurzame investeringen in het bedrijf doen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie Jonge landbouwers (JOLA). De subsidie is maximaal 30% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 20.000 aan subsidie. Het minimum wat u aan subsidie aan kunt vragen is € 10.000.

Meedenken met plannen

De specialisten van Ynbusiness denken graag met u en uw bedrijfsplannen mee. Het financieren er van, al dan niet met hulp van subsidies en regelingen, is de logische volgende stap. Wij zijn goed op de hoogte van de eisen van regelingen voor de agrarische sector en agri-business en mogelijkheden voor aanvullende bedrijfsfinancieringen. Én voor welk moment in groei of innovatie ze van toepassing zijn. Ook kunnen we u in contact brengen met de verstrekkers of adviseurs die u bij de aanvraag bij kunnen staan.

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Onze specialisten staan klaar voor u

Tabe Bruinsma

Sectorspecialist Agri & Industrie

Menu

Social