Integricon Informatie en cyberbeveiliging

“Ik zat te worstelen met de teksten van mijn website. Na een gesprek met Erwin wist ik het kort en bondig neer te zetten.”

Deze keer een dubbel zo sterk staaltje over 2 ondernemers die samen grote stappen hebben gezet dankzij Ynbusiness.

Dirk van der Woude (Integricon) heeft jarenlange ervaring op het gebied van risicobeheersing en bedrijfsrecherche en nam in 2019 de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Dirk: “Bij de opstart zat ik te worstelen met de teksten van de website. Ik had veel diensten beschreven en relatief veel woorden nodig om mijn pitch te doen.” In een gesprek met Erwin Duursma (specialist Health en Marketing, Ynbusiness) ontstond een logische kapstok voor zijn verhaal: analyseren, voorkomen en oplossen. “Een kapstok voor mijn werkzaamheden en expertise, waardoor ik mijn pitch kort en bondig neer kon zetten. Dat hielp echt.” Aldus Dirk.

Cor Procee (PROCEED Data Protection) heeft zichzelf de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot privacy specialist, zowel nationaal als internationaal. Hij behoort ondertussen tot een exclusieve groep specialisten met een imponerende hoeveelheid accreditaties. “Ik heb diverse specialisten van Ynbusiness gesproken op het gebied van export, subsidieaanvragen en marketing. Daarmee heb ik inzichten gekregen in de mogelijke subsidies, heb ik mijn internationaliseringsvraagstuk kunnen inbrengen bij de exportcarrousel en belangrijke stappen kunnen zetten in de marktaanpak.”

Cor Procee en Dirk van der Woude

Complementair op inhoud en eenzelfde waarden-set

Erwin Duursma: “Toen ik zowel Cor als Dirk had gesproken, had ik een sterk gevoel dat beide mensen en activiteiten goed bij elkaar zouden kunnen passen.” En Erwin kreeg gelijk: er was gelijk een klik. Samen zijn ze verder gaan praten over hoe ze elkaar zouden kunnen versterken. Cor: “We zijn relatief complementair aan elkaar qua dienstverlening en vergelijkbaar in waardes en opvattingen. We merkten gelijk dat we elkaar konden versterken: de kwaliteit van onze beide opleidingen nam toe.” Dirk :”Ik had een bevriende relatie, een accountant, die meer wilde weten over privacy, daar heb ik Cor toen geïntroduceerd. En dat werkt de andere kant op ook zo. We merken dat we allebei de waarde aanhangen: ‘Wat je geeft, krijg je terug in positieve zin.’ Dus als we elkaar als ondernemers kunnen helpen dan is dat goed.”

Cor, Dirk en Erwin in een videocall

Succesvolle samenwerking

Ondertussen heeft van der Woude de eerste opdrachten binnen en verzorgt hij trainingen en inhoud bij het Van Hall instituut. Procee heeft bij de start van de Corona-crisis zijn eigen beeldbeloplossing voor talloze verzorgingstehuizen ter beschikking gesteld. Hij probeert dat nu ook voor thuiswonenden te gaan organiseren en op die manier eenzaamheid terug te brengen. Duursma heeft ook dit initiatief een flinke zet gegeven richting een goed verdien- en organisatiemodel. En samen? Procee: “We hebben binnenkort weer een vervolgafspraak waarbij het verkennen van een gezamenlijk trainingsconcept hoog op de agenda staat.”

“Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Schakels waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Erwin Duursma

Sectorspecialist Health

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social