Tesar BV te Drachten

“Ynbusiness gaf mij mijn nachtrust terug door overzicht te creëren voor de toekomstplannen van mijn bedrijf.”

Sietse Wiersma, Tesar B.V.: “Vanuit mijn kennis van theorie en de ervaring vanuit de praktijk, heb ik Kriztal® ontwikkeld. Dit is de naam van een lijn producten, die een duurzame totaaloplossing bieden voor het herstel van cementgebonden constructies. Op de uitgevoerde werken geven wij een garantie van 30 jaar, omdat Kriztal® blijft doorwerken in de herstelde constructies. Nieuwe scheuren herstellen zich vanzelf.” Een bijzonder product, maar Sietse zat vast. “Ik moest keuzes maken over de toekomst, maar kon maar geen houvast vinden. Het overzicht ontbrak.” De grootste uitdaging van Tesar zit hem in het overtuigen van klanten van zijn innovatieve betonreparatietechniek. “In een zeer gesloten betonnetwerk is het erg lastig om mensen op je pad te vinden die openstaan voor het toepassen van nieuwe zienswijzen of samen met jou een pilot op willen zetten.”

Benader de B2B-markt rechtstreeks

Marcel Jonker (Sectorspecialist Industrie bij Ynbusiness) nam onverwachts contact met hem op voor een afspraak. Sietse: “We kenden elkaar niet, maar ik dacht: een kop koffie drinken kan geen kwaad. En uiteindelijk heeft hij mij een stuk nachtrust terug gegeven, door het overzicht terug te brengen.” Ze hebben uitgebreid gesproken over de bedrijfsvoering, om uiteindelijk wat langer stil te staan bij de marktbenadering. Sietse werkt met speciaal door hen gecertificeerde bedrijven en richtte zich met zijn eigen marketinginspanningen rechtstreeks op de particuliere klant. Het was daarom zaak om veel mensen te bereiken. Marcel heeft hem daar over aan het denken gezet. Waarom zou je betonreparatiebedrijven, bouwbedrijven en overige aanverwante industrieën niet direct benaderen?

Sietse Wiersma en Marcel Jonker

Helder in het vizier

Na deze eyeopener heeft Tesar de nodige nieuwe leads verkregen en de eerste verkopen zijn hieruit reeds ontstaan. Uit de ondernomen acties is ook het dealernetwerk van Tesar uitgebreid met nieuwe gecertificeerde bedrijven en staat een voorgenomen uitbreiding van de productie helder op het netvlies.

 “Als ik u alle lastige zaken uit handen kon nemen, wat zou u mij als eerste geven?”

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van meerdere schakels. Eén zo’n belangrijke schakel is marketing. Dat is een thema waar ondernemers graag met ons over sparren. Heeft u ook zo’n vraagstuk met een uitdaging? Of loopt u rond met een andere situatie waar u eens met een onafhankelijk iemand over wil sparren? Neem dan contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.

Dennis Carton

Programmamanager & Sectorspecialist Industrie

Heeft u een specifieke vraag?

Vraag het vrijblijvend aan een sectorspecialist!

Meer sterke staaltjes

Gerelateerde staaltjes

Onze specialisten staan klaar voor u

Menu

Social